Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

  Mesajul de sfarsit de an a lui Renato, Presedintele General International.
Anul 2020 a ajuns la sfârșit, un an care va fi amintit în istoria omenirii datorită crizei de sănătate care a luat mii de vieți dar și nenumăratele consecințe negative pentru economia globală și a țărilor din intrega lume, astfel accentuand saracia, șomajul si vulnerabilitatea sociala. Sa ne amintim cateva aspecte: elevii si studentii au fost obligati sa efectueze ore în afara școlii; crestinii nu a putut participa fizic la serbări si nici sa primeasca sacramentele; oamenii nu se pot îmbrățișa; familiile au fost obligate sa locuiasca separat sau sa se viziteze cat mai rar pentru a evita contactul direct; conferințele și consiliile nu au putut sa țina întâlnirile lor regulate; mulți oameni săraci au fost lăsati nesupravegheati. A fost un an dur care va lasa urme gravate în mintea noastră.
După cum știm, și Societatea Sf. Vincent de Paul de asemenea a fost lovită de pandemie. In Conferințele noastre, Consiliile și Centrele speciale (în special îngrijirea in centrele de zi și casele de îngrijire medicală) s-au schimbat protocoalele de functionare. Cu toate acestea, am răspuns la solicitarile din aceasta perioadă cu creativitate și ingeniozitate. Noi am reușit si în acest an, fără sa compromitem prea mult serviciile oferite, sa ajutam personale care suferă. Consiliul general a crescut ajutor umanitar internațional și suplimentat resursele din multe țări.
Din pacate unii dintre membrii noștri au trecut prin momente de suferinta datorate pierderii unor persoane dragi din familie sau a prietenilor. Unii si-au pierdut si locul de munca. Toate aceste probleme au fost abordate în recenta Scrisoare circulară extraordinară in care sunt prezentate câteva recomandări pentru a face față acestor situații nefericite. În ciuda tuturor amenintarilor de orice natura sunt absolut încrezător că Bunul Dumnezeu ne va ocroti si nu ne va parasi niciodata.
Imi pun toata speranta ca in 2021 vom recupera tot ce nu s-a putut implini in 2020. Toate activitățile care erau planificate pentru 2020 (
inaugurarea noului sediu la Paris și mai multe călătorii misionare ale președintelui general) se vor realiza în anii următori, cu mai multa indarjire. Vom depune toate eforturile sa ducem la bun sfarsit planurile prin muncă, angajament și umilinta.
Consiliul general trebuie să mearga mai departe cu vigoarea și determinati de motto-ul „Răspândește virusul bunătății”. 
Acest număr al „Ozanam Network” este presarat cu articole, știri și informații despre modul în care SSVP realizează, cu harul lui Dumnezeu, obiectivele strategice definite în ciuda pandemiei.
Bucurați-vă de lectură și uniti cu Dumnezeu!
traducere: Marilena B
Va rog sa rasfoiti ultima apartiei a revistei 'Ozanam Network'.
Screenshot 5