Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

                                  Vincențienilor din întreaga lume.

 

    Este o bucurie să vă transmit, câteva cuvinte, în  acest frumos timp al Crăciunului.

   Nașterea Domnului nostru Isus Hristos este una dintre cele mai frumoase  perioade ale anului, pentru a reflecta în lumina credinței interioare la modul în care spiritul Vincențian a lucrat în conferințele noastre, în lucrările și  consiliile noastre și ne va ajuta  în provocările cu care ne vom confrunta în viitor.

    În această perioadă a anului ne îndreptăm privirea spre Pruncul Isus, la familia care în acea vreme s-a   confruntat cu multe  dificultăți, care s-a născut, ,,să locuiască între noi,, (Ioan 1, 14) să ne ofere mântuirea și  să ne arate  calea spre sfințenie.

   Familia din Nazaret (Isus, Maria și Iosif), exilată, emigrată în Egipt (Matei 2: 13-15), a fost forțată să abandoneze țara, familia și prietenii , pentru a scăpa de furia  regelui  Irod. Ea este exemplul migranților, de astazi, care fug de persecuție și de foame.

  Deci, după cum Isus a suferit, lumea de astăzi se confruntă cu  lipsuri materiale, suferință, persecuție și   lipsa de intelegere.

   Mulți oameni și familii trăiesc dificultăți enorme în viața lor, iar mulți dintre ei trebuie să părăsească țările în căutarea unor locuri mai sigure.

   Ei au nevoie de solidaritate umană și de caritate frățească, specifică vincentienilor din întreaga lume, care primesc și servesc  cu speranță,  aproape 30 de milioane de frați și surori.

   Meditați la condițiile de viață a celor mai săraci oameni și a celor mai sărace familii, mai ales la criza morală și etică în care ne aflăm, pentru a înțelege provocările pe care Societatea Sf Vincențiu de Paul și Familia Vincentiana, le va întâlni într- o lume plină de intoleranță, prejudecăți, excludere, inegalitate și în special, indiferența creștină.

  Nu este de ajuns pentru a satisface nevoile cele mai urgente.  ,,Noi trebuie să mergem mai departe,,, spunea  Fericitul Frederic  Ozanam și să canalizam  acțiunile noastre în   identificarea rădăcinii răului care afectează pe frații noștri. Noi trebuie să propunem soluții și alternative pentru a reduce aceste inechitati.

     Isus, care a trăit printre cei săraci, așteaptă de la noi  acțiuni concrete și eficiente!

   Profităm de sărbătoarea Crăciunului pentru a face un bilanț al activității noastre caritabile. Această analiză este fundamentală, mai alea acum, cu ocazia aniversării a 400 de ani de carismă vincențiană, a cărei temă este ,,Am fost străin și voi m-ați primit,, (Matei 25,35).

   Fie ca acest apel să ajute la reducerea suferinței tuturor emigranților,  și ei să găseacă pacea, dragostea, respectul și liniștea interioară. Domnul nostru  Isus Cristos, născut la Betleem, poate să deschidă inimile și sufletul omenirii pentru a aduce ,,Lumina adevărului,, în lumea întreagă.

     Spiritul Crăciunului este prezent în viața noastră și  Isus rămâne în inimile noastre!

   Fie ca împreună să petrecem  sărbătoarea sfântă a Nașterii Domnului nostru Isus Cristos, și anul 2017 ("Anul Bailly") să fie plin de binecuvântări și realizări.

    În spiritul sfântului  Vincențiu de Paul și a fericitului Ozanam, adresez tuturor un salut fratern, cu binecuvântarea Maicii noastre, Fecioara Maria.

 

Lăudat să fie Domnul nostru Isus Hristos!

Renato Lima de Oliveira al 16-lea Președinte General

 

 adaptare în limba română:

Adrian Petruț și Ana Doboș

 

 

 

 mai multe informații de la Consiliul General internațional 2016