Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

 

 

MESAJUL PREȘEDINTELUI GENERAL PENTRU CRĂCIUN ȘI ANUL NOU 2015

 

Dragi Vincențieni,

 

Pacea și binecuvântarea Pruncului Isus să fie cu voi toți.

 DSCN1939

 

    Crăciunul este întotdeauna o sărbătoare deosebită pentru oamenii din lumea întreagă, dar mai ales pentru creștini și în mod special pentru noi, vincențienii. Toți ne bucurăm de venirea Pruncului Isus, iar pentru noi, creștinii, are o semnificație specială. Nașterea Pruncului Isus aduce speranța și bucuria lucrării mântuitoare a Domnului. Venirea lui Isus  în lume ne-a dat ocazia să renaștem la o nouă viață, să putem simți și împărtăși iubirea lui Cristos cu cei dragi nouă și în mod special cu săracii și nevoiașii  pe care, ca vincențieni, îi slujim cu fidelitate.

 În acest timp de bucurie și veselie să fim recunoscători Domnului pentru numeroasele binecuvântări pe care ni le-a dat nouă și familiei noastre. În această perioadă însă, în care se transmit felicitări, să-i slujim cu iubirea lui Isus în inimile noastre pe toți cei pe care-i avem în grijă și, în acest timp al Crăciunului, să le dăm speranță și bucurie. Să nu uităm de săracii și nevoiașii care sunt neglijați, abandonați, care suferă de foame, de boală, de frig, de singurătate, mai ales copiii și persoanele în vârstă. Să-l rugăm pe Pruncul Isus să le arate îndurare și milă și să le ușureze suferințele. 

Ca vincențieni trebuie să continuăm să dăm mărturie pentru Cristos prin misiunea și vocația de a-l sluji pe Cristos prezent în cei săraci și nevoiași ducând celor pe care îi slujim mângâiere și ajutor pentru a-și schimba viața. Răspunzând cu fidelitate la chemarea Domnului, să ne străduim să le oferim un viitor mai bun celor pe care îi slujim.

 Să ne bucurăm de măreția, iubirea și îndurarea Pruncului Isus pe care îl primim în inimile noastre la Crăciun. Fiind convinși de iubirea lui Isus așteptăm cu nerăbdare, încredere și speranță noul an care vine, un an de pace și împliniri pentru ameliorarea situației celor pe care îi ajutăm, dar și pentru familiile noastre și pentru noi înșine. Cristos s-a născut, să ne bucurăm! 

În numele Consiliului General Internațional vreau să vă mulțumesc pentru munca extraordinară de vincențian pe care ați îndeplinit-o în acest an în slujba săracilor și a celor nevoiași și v-aș ruga să continuați aceste acțiuni minunate care aduc fericire, speranță și dragoste.

 Soția mea, Rosalind se alătură salutului meu și împreună urăm  tuturor vincențienilor precum și familiilor lor Crăciun Fericit și un An Nou plin de elan caritativ și pace.

Dumnezeu să vă binecuvânteze.

 

Cu multă afecțiune,

Dr. Michael Thio

Președinte General

Decembrie 2014

 Traducere: sora Magdalena