Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Dragi frați si surori membri ai Societății Sfântul Vincențiu de Paul, Crăciun fericit!

 

Cu mare bucurie vă adresez astăzi,  cu ocazia sfintei sărbători a Crăciunului, din partea Consiliului General Internațional un mesaj de pace, unitate și fraternitate.

Crăciunul este Isus care trăiește în inimile noastre nu doar pe 25 decembrie ci în fiecare zi din viața noastră, în Conferințele noastre.

Crăciunul este  Sfânta Familie care ne-a învățat să trăim în familie și să luptăm pentru valorile și principiile Evangheliei.

Crăciunul este capacitatea de a-i primi pe săraci, migrați, pe cei închiși, flămânzi, însetați, bolnavi, toți cei care sunt în nevoi, așa cum ne-a învățat Pruncul Isus.

Crăciunul este înlăturarea  terorismului, a foametei, a nedreptăților, a suferințelor, așa cum a făcut Isus când a învins răul și ne-a primit în bunătatea sa nemărginită.

Fiecare Vincențian participă activ împreună cu Cristos și Biserica la construirea unei lumi mai bune, mai drepte, cu mai puține nedreptăți și mai multe posibilități pentru toți.

Domnul nostru Isus Cristos  să fie lumina și izvorul inspirației din viața noastră. Întâlnirea cu Isus prin faptele de milostenie ne va conduce la mântuire.

Să dea Domnul să avem parte de un Crăciun sfânt și binecuvântat în familie, iar zelul nostru vincențian să se reînnoiască în fiecare zi din Noul An 2018, care va fi ”Anul Internațional Lallier”, unul din fondatorii Societății Sfântul Vincențiu de Paul.

Sfânta Fecioară Maria, Maica noastră a tuturor, să ne ocrotească!

Vă transmit salutările mele de frate în sfântul Vincențiu și fericitul Frederic Ozanam!

Lăudat să fie Isus Cristos!

traducere sora Magdalena

mesaj video