Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

 

Scrisoarea Circulară a Președintelui General

câteva ideii:

  • Președinților Consiliilor Zonale le cer următorul lucru: nu permiteți niciodată închiderea unui Conferințe înainte de a epuiza toate posibilitățile. Fiți creativi!
  • Experiența vizitei la domiciliu merită și ea amintită  căci este principala activitate a SSVP din întreaga lume așa cum ne-au învățat fondatorii. 
  • Conferințele care fac vizite la domiciliu trebuie să facă tot posibilul ca acestea să fie regulate și în mod continuu, deoarece persoanele nevoiașe așteaptă să primească din    « mâna prietenoasă a vincențianului » nu doar bunuri materiale ci și un sfat moral și spiritual ce le este dat. Continuați tot așa și să nu renunțați dacă în urma vizitelor nu vedeți rezultatele pe care le-ați așteptat.
  • Vă rog de asemenea ca întâlnirile Conferinței să fie fără întrerupere. 
  • În cadrul Conferinței membrii caută să ajungă la sfințenie prin relația cu ceilalți membri, ofranda generoasă, rugăciune și renunțarea la aparențe  în timp ce  se iau hotărâri.
  • Însă eu vă garantez că întâlnirile săptămânale (sau de două ori pe lună, în funcție de realitățile naționale) sunt fundamentale pentru a păstra vitalitatea SSVP și eficiența activităților în favoarea celor aflați în suferință.
  • Lipsa lui Cristos este cea mai mare sărăcie  iar membrii Conferințelor trebuie să fie deschiși față de ideile noi pentru a mări rețeaua de colaborare prin încheierea de parteneriate strategice în favoarea celor pe care îi ajutăm.
  • Vincențianul este întotdeauna binecuvântat. Este un misionar devotat, dedicat cauzelor dezinteresate, discret și sensibil, gata să întindă o mână prietenoasă celui care are nevoie, are prieteni în lumea întreagă, este un apărător al familiei și al valorilor Evangheliei, om de credință, catolic practicant și susținător al Bisericii, om de rugăciune și de acțiune, mereu disponibil și solidar, creator și inovator, un mesager al păcii.
  • Vincențianul este pasionat de dreptate, se revoltă în fața nedreptăților sociale, este mesager al doctrinei sociale a Bisericii, atent la aproapele, atent față de celălalt, voluntar, educator generos, angajat în construirea unei lumi mai bune, mai drepte, mai egale ce oferă tuturor aceeași șansă. Iată câteva caracteristici ale vincențianului. De aceea o spun din nou că        «vincențianul este întotdeauna binecuvântat» întotdeauna.
  • Vă rog acum să medităm împreună: la ce-mi folosește să trăiesc bine dacă fratele meu de lângă mine suferă și nu are nimic? Este o « bucurie falsă » și o « mulțumire falsă ».

 Mulțumim sorei Magdalena pentru acestă scrisoare deosebită

mai multe