Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Anglia: Participarea vincenţienilor din România la Întâlnirea Naţională 2022 a Societăţii Sfântul Vincenţiu de Paul din Marea Britanie

 

 

În perioada 5-6 august 2022 a avut loc la Hayes Chtistian Conference Center din Derbyshire întâlnirea naţională a SSVP din Marea Britanie. La această întâlnire au fost invitaţi şi membri ai Uniunii Asociaţiilor Caritative Sfântul Vincenţiu de Paul din România.

Deschiderea întâlnirii a fost făcută de preşedinta naţională SSVP UK, doamna Helen O Shea, care a salutat prezenţa doamnelor Ana Doboş şi a Marilenei Bartic, reprezentanţii SSVP România. Totul a decurs într-o atmosferă de lucru. Seminariile pregătite de membrii SSVP au prezentat activitatea din Conferinţele acestor ţări şi dorinţa de schimbare pentru a fi şi mai aproape de persoanele aflate în suferinţă.

Prima prezentare făcută de SSVP România s-a referit la activitatea de ajutorare a confraţilor din Ucraina. A fost apreciată activitatea făcută de vincenţienii din Oradea, Turţ, Câmpulung Muşcel şi Iaşi. Persoanele prezente s-au arătat interesate să ajute poporul din Ucraina.

Programul a continuat cu seminarii care ne-au confirmat dorinţa de a face bine, de a găsi soluţii revoluţionare pentru a revigora activitatea din SSVP UK.

A doua zi a început cu o temă prezentă în toate conferinţele, şi anume, cum să aducem fonduri pentru a ajuta cât mai multe persoane. Ziua a continuat cu salutul noii preşedinte a SSVP UK, doamna Elaine Heyworth, care s-a arătat deschisă pentru a ajuta ţările partenere.

Sr. Judith Russi a prezentat Conferinta "Apelăm la tineri" - puterea tinerilor de a schimba lumea, energia necesară cât şi dorinţa de a face o lume mai bună. Ne-a îndemnat ca să le acordăm încredere celor tineri şi să îi responsabilizăm în activităţi pentru a contribui cu idei noi.

A doua prezentare, făcută de reprezentanţii SSVP România, s-a bazat pe faptele de milostivire făcute de vincenţienii din ţara noastră. S-a pus accentul pe educaţia tinerilor săraci, educaţie care să ducă la prosperitate şi la ieşirea din sărăcie. Proiectele puse în aplicare prin colaborarea cu partenerii noştri din Anglia au ajutat multe persoane să facă un pas înainte.

Doamna Mary Abel, responsabil pentru România, ne-a fost aproape în permanenţă şi ne-a asigurat de sprijinul ei în continuare.

Această participare ne-a ajutat să înţelegem care este activitatea într-o ţară cu tradiţie vincenţiană prezentându-ne şi noi, în acelaşi timp, activitatea şi trăirea de vincenţieni români.

Mulţumim vincenţienilor pentru activitatea făcută în slujba săracului şi mulţumim Domnului că am avut posibilitatea de a o face cunoscută şi confraţilor noştri din UK.

Marilena Bartic, coordonator proiecte

Ana Dobos, președinte

 

imagini de la eveniment