Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Vincențienii trăiesc carisma vincențiană

 

               La temelia activității sfântului Vincențiu de Paul au stat comunicarea și colaborarea. Am nevoie de tine, așa a trăit sfântul Vincențiu relația cu Dumnezeu, cu ceilalți și în mod deosebit cu săracii. Viața lui s-a schimbat cu ajutorul lui Dumnezeu. Pentru a realiza marea sa operă de caritate, a colaborat cu multe persoane.

              Vincențienii de azi trăiesc carisma vincențiană prin colaborarea cu diferite Congregații de surori.

               La Roman s-a înfiripat o frumoasă colaborare între vincențieni și familia frumoasă de surori și copii de la Casa Sfântul Iosif din Odorheiul Secuiesc.  Aici 160 de copii au ca părinți surorile din Congregația Inimii Neprihănite.

               În ajunul zilei internaționale a săracilor domnul Paul Demiscă împreună cu o persoană din comunitate au făcut o deplasare la copii din această casă și au oferit 10000 de lei, hăinuțe și încălțăminte.

               Aceste întâlniri au devenit o tradiție, este a șaptea vizită și bucuria lor este mare.

Whatsapp Image 2021 11 15 At 072706

 Whatsapp Image 2021 11 15 At 072933

Whatsapp Image 2021 11 15 At 072706 1  (1)

 

             La Iași,   dimensiunea caritativă a trăirii credinței în parohia noastră s-a concretizat printr-o generoasă ofertă făcută Casei de bătrâni și bolnavi "Sf. Ioan Paul al II-lea” din Butea, aflată în grija Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus. Sora Elisabeta Barolo și-a exprimat recunoștința și ne-a asigurat de rugăciunea întregii comunități pentru binefăcători și pentru membrii Asociației “Sf. Vincențiu de Paul” care s-au ocupat de realizarea acestui proiect

.Butea: Experiența postului... altfel - Ordinul Fraților Minori Conventuali

            Este al doilea an când în luna noiembrie se face o colectă specială pentru bătrânii din această casă.

            Aceste actiuni de colaborare și ajutor nu ar fi posibile fără sprijinul comunității.

Nu este disponibilă nicio descriere.

 

′′ Creștinilor, viitorul are un nume, iar numele său este Speranța… Speranța este ușa care deschide spre viitor. Speranța este o sămânță umilă, ascunsă a vieții, care, cu timpul, se va transforma într-un copac mare.” (Papa Francisc)

 

 Mulțumesc pentru date domnului Paul D. și felicitări pentru perseverență.

Ana D.