Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Ducând iubire bolnavilor de la Grajduri

 

Credincioşii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, animaţi de vincenţieni, însoţiţi de părintele Valeriu Ciorbă, joi, 26 decembrie 2019, s-au deplasat la Spitalul de la Pădureni-Grajduri ca să ducă bolnavilor un pic de iubire din iubirea imensă a lui Dumnezeu.

Pregătirea pentru vizita de la spitalul de la Grajduri a început în ziua de duminică, 15 decembrie 2019, când preoţii comunităţii au anunţat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa donând bani pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne aşteaptă an de an. La 22 decembrie 2018, credincioşii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 430 de pachete.

Vincenţienii s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile şi, împreună cu membrii din comunitate, au pregătit pachetele.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Isus în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Înainte de începerea celebrării credincioşii din parohie au fost colindaţi de bolnavii participanţi. Bucuria şi emoţiile noastre au fost foarte mari. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente, peste 65 la număr, şi animată de organistul Daniel Duma prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. A fost deosebită participarea bolnavilor la rugăciune şi cânt.

Predica părintelui Valeriu Ciorbă ne-a ajutat să vedem un Crăciun al speranţei. Prin Naşterea Mântuitorului omul are posibilitatea să devină fiu al lui Dumnezeu şi moştenitor al împărăţiei cerului. Părintele a prezentat vizita noastră ca o dovadă a iubirii Pruncuşorului Isus. Noi am venit să îndepărtăm amărăciunea din sufletul bolnavilor, am venit la ei acasă ca să le redăm speranţa într-un viitor mai bun. Părintele ne-a adus aminte că fiecare dintre noi trebuie să trăim în speranţa pe care Dumnezeu ne-o dă cu iubirea sa imensă.

După slujbă, bolnavii au primit câte un pachet pentru a trăi împreună bucuria sărbătorilor de Crăciun.

,,Oriunde şi sub orice formă, ieslea vesteşte iubirea lui Dumnezeu făcut prunc pentru a ne spune cât de aproape este de fiecare dintre noi" (Papa Francisc)

Mulţumim tuturor credincioşilor din comunitate care au oferit cu multă iubire, preoţilor care ne-au fost aproape şi ne-au susţinut permanent. Mulţumim în mod deosebit persoanelor care au dorit să viziteze aceste persoane aflate în suferinţă, care şi-au pus la dispoziţie maşinile pentru a uşura deplasarea. Această vizită a fost plină de surprize plăcute, am primit ajutor preţios la pregătirea pachetelor şi participarea la această vizită a fost numeroasă, nu se vedea coada la maşini.

Ana Doboș

imagini de la eveniment