Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Câmpulung Muscel: Întâlnirea de toamnă a Uniunii Asociaţiilor "Sfântul Vincenţiu de Paul" din România

"Un nou început" a fost tema întâlnirii naţionale de toamnă a preşedinţilor Asociaţiilor "Sfântul Vincenţiu de Paul" din România, desfăşurată în localitatea Câmpulung Muscel, în zilele de 21 şi 22 septembrie 2019.

Au participat preşedinţi din toată ţara de la conferinţele din: Adjudeni, Bălţaţi, Bocşa, Câmpulung Muscel, Iaşi, Roman, Târgu Frumos, Târgovişte, Reşiţa, Drobeta Turnu Severin împreună cu asistentul spiritual al uniunii, pr. Petru Păuleţ - paroh al bisericii romano-catolice "Sfântul Iacob" din Câmpulung Muşcel şi cu doamna Eva Peter, preşedinte naţional actual al Uniunii Asociaţiilor Caritative ,,Sfântul Vincenţiu de Paul" din România, şi doamna Ana Doboş, preşedintele naţional ales care îşi va începe activitatea pe această poziţie începând cu luna ianuarie 2020.

Programul a început în după-amiază zilei de sâmbătă şi s-a desfăşurat la biserica "Sfântul Iacob" Câmpulung Muscel, fiind deschis prin rugăciunea de început cu invocarea Duhului Sfânt, condusă de pr. Păuleţ. Cuvântul de deschidere a sesiunii de comunicări a fost realizat de către doamna Rodica Babeu, preşedintele conferinţei gazdă, urmat apoi de salutul de bun venit al preşedintelui naţional actual, doamna Eva Maria Peter.

În continuare, pr. Păuleţ ne-a prezentat conferinţa cu tema "Un nou început" prin care ne-a îndemnat la o meditaţie profundă asupra răspunsurilor a patru întrebări simple: "De ce un nou început?", "Când se impune să o luăm de la capăt?", "De unde vom începe?" şi "Cum vom face?" Răspunsul la aceste întrebări poate fi găsit în Biblie prin meditarea cuvântului lui Dumnezeu referitor la mântuirea sufletului prin faptele bune săvârşite pe pământ. În final, rezumând mesajul primit toţi cei prezenţi au înţeles că ideea unui nou început se poate concretiza ori de câte ori suntem într-un impas. Nu trebuie să aşteptăm să treacă de la sine probleme sau situaţiile dificile, ci să acceptăm ideea unei schimbări de abordare a unei situaţii şi să acţionăm cu bucurie acum şi aici.

Programul zilei a continuat cu prezentarea activităţilor de caritate din conferinţe, dar şi prezentarea unor situaţii problemă în vederea găsirii unor soluţii viabile. Sfârşitul zilei de sâmbătă a fost marcat de sfânta Liturghie animată de preşedinţii prezenţi la întâlnire.

Sesiunea de comunicări a continuat şi în ziua de duminică, debutând cu rugăciunea de dimineaţă urmată apoi de discuţii libere pe baza problemelor sau a situaţiilor noi cu care se confruntă conferinţele în activitatea de caritate. Programul zilei s-a încheiat cu o sfânta Liturghie specială în cadrul căreia doamna Eva Maria Peter a mulţumit lui Dumnezeu pentru cele două mandate în care şi-a dedicat timpul şi munca celor aflaţi în suferinţă prin coordonarea activităţii uniunii, iar doamna Ana Doboş a fost investită ca preşedinte naţional pentru următorul mandat. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să îi dea sănătate şi putere pentru a duce mai departe munca de caritate şi slujire încredinţată.

Mulţumim organizatorilor şi gazdelor pentru atmosfera caldă şi prietenoasă care ne-a permis să ne bucurăm de momentele frumoase din cadrul acestei întâlniri.

Marilena Bartic

imagini de la eveniment