Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iași – Parohia "Sf. Anton de Padova": Sărbătoarea "Sf. Vincențiu de Paul" – 400 de ani de carismă

 

 

 

În ziua de 24 septembrie 2017, membrii SVP din Conferința Sf. Anton de Padova din Iași au sărbătorit cei 400 ani de carismă vincențiană la nivel parohial printr-o Sfântă Liturghie solemnă și o întâlnire specială cu toată comunitatea.

Pentru membri SVP din Conferința Sf. Anton de Padova din Iași sărbătoarea Sfântului Vincențiu de Paul este un prilej de readucere aminte a faptelor de milostenie pe care părintele Vincențiu le-a făcut de-a lungul vieții dar și o ocazie bună de reangajare în munca de caritate în slujirea celor săraci și bolnavi. Pentru că la nivel modial, anul 2017 a fost marcat cu diverse evenimente pentru a subliania existența celor 400 ani de caritate după exemplu Sf. Vincențiu, și noi Conferința Sf. Anton de Padova am organizat o sărbătoarea specială la nivel parohial. Sfânta liturghie animată de membrii SVP a fost concelebrată de asistentul spiritual actual al conferinței, părintele Alois Farțadi precum și de unul dintre asistenții spirituali fondatori, părintele Petru Tamaș. În predica sa, pr. Tamaș a slubliniat că membrii SVP pot ajunge să îl iubească pe Dumnezeu doar prin angajarea lor în slujirea săracilor după exemplu Sfântului Vincențiu: "Să-l iubim pe Dumnezeu, fraţii mei, dar să-l iubim pe contul nostru, prin oboseala mâinilor noastre, prin sudoarea feţei noastre".

După Sfânta Liturghie a urmat o sedință specială a membrilor împreună cu toată comunitatea în care președinta conferinței, Marilena Bartic, a făcut o incursiune în activitatea membrilor și apoi a prezentat evenimentele de la nivel mondial care au marcat cei 400 ani de carismă vincențiană. O parte din membrii noștri au avut minunata ocazie să meargă pe urmele Sf. Vincențiu, într-un pelerinaj de câteva zile organizat în colaborare cu fr. Celestin Farcaș, din Congregația Fraților Lazariști din Franța și sr. Magdalena Hârbu, din Congregația Surorilor de Caritate din Franța. Cu această ocazie, s-au împărtășit impresii, s-au difuzat fotografii din pelerinaj și s-au povestit momentele frumoase pe care le-au petrecut în Franța. 

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă moldovenească la care au fost învitați toți cei prezenți.

Pe data de 27 septembrie 2017, sărbătoarea Sf. Vincențiu de Paul a fost marcată de membrii SVP prin rugăciunea Sfântului Rozariului și Sfânta Liturghie, dedicate special celor săraci, părăsiți și bolnavi dar și celor care prin spiritual Sf. Vincențiu de Paul au adus o rază de speranță în comunitățile lor.  

Ne-am bucurat de momentele frumoase petrecute împreună cu întreaga comunitate și înflăcărați de dragostea față de Dumnezeu vom continua munca de caritate în slujba aproapelui.

Marilena BarticP9243132

IMG 20170927 173546