Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Roman: Vincenţienii la şezătoare

 

Asociaţia "Sfântul Vincenţiu de Paul" din Roman coordonează și colaborează cu membrii clubului de seniori. În fiecare joi dimineaţa, după sfânta Liturghie, ne întâlnim şi discutăm  cu seniori ai Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman.

La ultima întâlnire a vincențienilor cu seniorii s-a propus ca sâmbătă, 6 februarie 2016, să  avem o întâlnire în incinta casei comunităţii de la parohia noastră, pentru o şezătoare de aducere aminte. A fost o participare numeroasă, cei 50 de participanţi au împodobit sala cu covoare, prosoape, straie şi obiecte ţărăneşti. Persoanele prezente  s-au îmbrăcat în costume tradiționale, din zona noastră, au lucrat lucru de mână ca odinioară în satele noastre. Momentele de șezătoare ne-au ajutat  să întreținem o atmosferă de prietenie și de veselie. Bătrânețea a devenit mai plăcută iar durerile parcă nici nu mai erau. 

A urmat o agapă cu bucate specifice, sarmale, ciolan cu varză şi mămăliguţă. Atmosfera a fost întreţinută cu cântece, poezii, snoave şi câte un păhărel de vin bun.

Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă de voie bună şi cu dorinţa de a mai repeta în viitor asemenea întâlniri. 

Vincențienii, împreună cu părintele spiritual,părintele Pavel Chelaru, au adus un strop de bucurie în inima seniorilor din comunitate. Noi, organizatorii, am primit de la participanți multe daruri pentru suflet și le mulțumim.

 

Paul Demișcă

imagini de la eveniment