Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Vincenţienii romaşcani la Bozienii de Sus

 

La 29 noiembrie 2015 membrii vincențieni din Asociaţia "Sfântul Vincenţiu de Paul" - Conferinţa "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman au oferit o masă caldă şi un pacheţel cu dulciuri, fructe şi suc, persoanelor cu handicap psihic şi locomotor, dar şi personalului sanitar şi de supraveghere de la centrul de asistenţă socială de la Bozienii de Sus.

Acest gest a devenit o tradiție pentru comunitatea din Roman, îl facem an de an în ultima duminică din luna noiembrie, lună în care ne rugăm pentru răposaţii noştri. Acest eveniment s-a făcut cu sprijinul unei familii binefăcătoare şi al credincioșilor  din parohia noastră.

La ora 13 am sosit la acest centru, unde părintele Pavel Chelaru, asistent spiritual al asociaţiei noastre, împreună cu cei doi vicari, preoţii Felician Hârja şi Alin Toma, au oficiat un recviem pentru răposații  de la acest centru, răposaţii salariaţilor de aici, cât şi răposaţii enoriaşilor care au participat la acest eveniment.La această rugăciune au participat și  enoriaşii parohiei noastre care au venit în număr mare în acest loc unde l-au găsit pe Isus.

Amintim că acest centru a aparţinut familiei princiare Ghika, iar aici deseori venea fericitul Monsenior Vladimir Ghika, motiv în plus ca noi, vincenţienii, să conlucrăm cu acest centru. La final enoriaşii au cântat câteva colinde şi La Mulţi Ani, iar credincioşii au oferit bolnavilor din acest centru fructe şi dulciuri.

Profund mişcaţi de întâlnirea cu cei din acest centru ne-am despărţit urându-le sănătate, fericire, sărbători fericite şi La Mulţi Ani!

Vincențienii au oferit un moment de rugăciune și de dăruire tuturor persoanelor prezente. Momentele de comuniune dintre oaspeți și gazde s-au făcut cu zâmbetul pe buze și cu multă bucurie în suflet.

Sărbătorile care se apropie vor fi trăite de acești bolnavi cu amintirea vizitei noastre și sigur ne vor aminti în rugăciunile lor. 

Paul Demișcă

imagini de la eveniment