Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iași-Conferința Sfânta Tereza a  Pruncului Isus- Colaborare vincențiană: Roman-Iași

 

 ,,Martori ai comuniunii dincolo de ceea ce vedem și de limitele noastre, suntem deci chemați să ducem zâmbetul lui Dumnezeu, iar fraternitatea este prima și cea mai credibilă evanghelie pe care o putem vesti,,(  Papa Francisc)

Azi, 17 ianuarie 2015, am continuat acțiunea de colaborare, începută în luna noiembrie, dintre vincențienii din Roman (Conferința,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus,,) și vincențienii din Iași (Conferința,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus,,). Sfânta Tereza se roagă pentru noi și ne oferă posibilitatea de a lucra împreună pentru binele aproapelui.

Confrații noștri de la Roman ne-au cerut ajutorul pentru un copil bolnav care s-a internat la un spital din Iași și care avea nevoie de sprijinul nostru. Vincențienii sunt întotdeauna aproape de cei aflați în suferință, așa am ajutat și noi acest copil care avea nevoie de ajutorul nostru. Membrii Conferinței noastre au fost în vizită la acest copil minunat și au transmis mai departe strigătul de ajutor al lui și al mamei. Acest strigăt a fost auzit de o familie din Italia care s-a mobilizat și a adunat o sumă de bani pe care a donat-o acestei familii. Noi am înțeles acest mesaj și am pus timpul nostru la dispoziția acestei familii care a donat, am cumpărat cele necesare și ne-am deplasat acasă la familia care avea nevoie de ajutor, pentru a transmite mesajul de iubire pe care Dumnezeu îl are pentru ei.

Acțiunea de astăzi a adus un strop de bucurie în sufletul copilului, al fraților lui, al părinților și nu în ultimul rând în inimile noastre. Am mers, am ieșit din cotidianul nostru și l-am făcut prezent pe Dumnezeu într-o familie care avea nevoie de această prezență. Distanța de 150 de km parcursă astăzi a fost mică pe lângă bucuria pe care am văzut-o pe chipul persoanelor vizitate. Atunci când este bucurie distanța nu se mai poate măsura, oboseala nu se mai simte. Unul din criteriile autenticități vizitei, este pacea și bucuria pe care o trăim…nu numai ideea unei datorii implinite !

Mulțumim din suflet familiilor care au donat și ne-au pus la treabă.

Ana Doboș

imagini de la vizită