Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

O relicvă a sfântului Vincențiu de Paul a ajuns la vincențienii din comunitatea Sfânta Tereza a Pruncului Isus

 

Luni, 1 iunie 2015, la întâlnirea săptămânală a vincenţienilor din Asociaţia „Sfântul Vincenţiu de Paul” din comunitatea „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, în prezenţa spiritualului asociaţiei, părintele Petru Sescu, ne-a fost oferită o relicvă a sfântului Vincenţiu de Paul, de părintele Alois Bişoc.

 

Asociaţia „Sfântul Vincenţiu de Paul” activează în această comunitate din anul 1996 şi reprezintă un grup de creştini laici care doreşte să ajute, prin timpul, voinţa şi generozitatea lui.

Activitatea membrilor vincenţieni include şi întâlniri săptămânale, de încărcare spirituală, prin cunoaşterea cuvântului Domnului,  prin  aportul de spiritualitate a fiecărui membru (împărtăşirea Cuvântului) şi întâlnirea cu nevoile, grijile, problemele, dar şi speranţele şi bucuriile celor săraci (discutarea cazurilor). Problemele persoanelor aflate în nevoi spirituale şi materiale sunt cunoscute prin vizite făcute la domiciliu.

Fericitul Frederic Ozanam spune: „Astfel, pentru membrii Conferinţelor, primul angajament în favoarea săracilor va fi crearea unei legături de prietenie cu aceştia, prin vizite regulate, nu doar cu ocazia marilor sărbători creştine”.

Cele mai importante activităţi ale membrilor vincenţieni sunt prezentate pe siturile https://svpsfantaterezais.wordpress.com/ şi http://www.svpromania.ro/.

Aşa ne-a cunoscut şi părintele Alois şi a hotărât să doneze această relicvă membrilor vincenţieni din comunitatea noastră.

Bucuria şi emoţia noastră a fost foarte mare, aşa că l-am invitat pe părintele Alois să participe şi la întâlnirea noastră de luni, 8 iunie a.c., unde am avut posibilitatea să ne cunoaştem.

Părintele a avut amabilitatea să ne prezinte un mic rezumat din activitatea sfinţiei sale, aşa am aflat de perioada pastorală petrecută în Austria, când a cunoscut spiritualitatea vincenţiană prin intermediul Fiicelor Carităţii din Salzburg.

În timpul acestei perioade, sora Aloisia Aichhorn (decedată în 2010) i-a oferit relicva cu sfântul Vincenţiu, care reprezintă o bucăţică din haina sfântului. Autenticitatea acestei relicve este dată de sigiliul imprimat cu ceară roşie, reprezentând „Medalia Miraculoasă” a Preasfintei Fecioare Maria.

Prezenţa acestei relicve în mijlocul nostru, exemplul părintelui Alois, de renunţare pentru a dărui, ne determină să ne implicăm cu mai multă dragoste în ajutorul persoanelor aflate în suferinţă, în sărăcie.

Mulţumim lui Dumnezeu care, prin intermediul sfântului Vincenţiu şi a trimişilor lui pe pământ, ne-a oferit binecuvântarea de a avea în comunitatea noastră o relicvă a patronului spiritualității noastre.

 Ana Doboș

 

imagini de la eveniment