Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Excursie Slanic Moldova

Campus vincenţian pentru copii la Slănic Moldova

Inspiraţi de spiritualitatea sfântului Vincenţiu de Paul şi ajutaţi financiar de membrii SVP din Anglia şi Ţara Galilor, Conferinţa "Sf. Anton de Padova" din Tg. Frumos, împreună cu Conferinţa "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni au organizat un campus, la Casa de odihnă "Sfânta Maria" din Slănic Moldova, pentru 30 de copii şi tineri, din cele două parohii, în perioada 7-12 iulie 2008. Tema campusului a fost: "Isus ne învaţă în parabole - Parabolele milostivirii".

Catehezele şi reflecţiile, desfăşurate în prima parte a zilelor, la parabola samariteanului milostiv şi parabola tatălui milostiv (fiului risipitor) au concluzionat că ele se adresează tuturor, fără excepţii: copiilor, tinerilor, adulţilor şi au descoperit bogăţia şi adâncimea sensurilor cuvintelor lui Isus, cuvinte care modelează sufletul creştinului.

Pentru a fi adevăraţi creştini trebuie să ştim că pentru Dumnezeu cuvintele şi promisiunile contează puţin dacă nu sunt urmate de fapte.

Slanic 01

Programul a fost completat cu jocuri, concursuri, plimbări prin staţiune şi drumeţii montane. Zilnic, prin participarea la sfânta Liturghie, ne-am apropiat cu veneraţie şi recunoştinţă de Isus, prietenul copiilor. În trecere prin oraşul Oneşti, am devenit pelerini la Sanctuarul diecezan "Fericitul Ieremia" invocând mijlocirea fericitului, pentru reuşita la învăţătură şi în viaţă, în faţa sfintelor moaşte, depuse în cripta sanctuarului.

Bucuria fiecărei zile şi la final a părinţilor a fost mulţumirea pentru toţi binefăcătorii noştri. Coordonatorii şi animatorii campusului au fost doamnele Silvica Ghiuzan, Monica Giurgilă, Mihaela Baciu, Agata Lucaci.

Doamne Isuse, Domnul nostru, binevoieşte a da harul tău binefăcătorilor conferinţelor noastre pentru ca ei să primească înapoi însutit, precum tu ai promis.

Slanic 02

Societatea "Sfântul Vincenţiu de Paul" (SVP) din România este o comunitate creştină răspândită în toată lumea, formată din laici, maturi şi tineri, numiţi şi vincenţieni. Vocaţia membrilor Societăţii este de a-l urma pe Cristos prin slujirea celor în nevoi şi în felul acesta să dea mărturie de mila şi dragostea lui eliberatoare.

Adrian Petruţ