Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Simpozionul Internațional al Familiei Vincențiene - 400 de ani de carismă vincențiană

 

În perioada 12-15 octombrie a avut loc la Roma întâlnirea mondială a persoanelor care trăiesc carisma vincențiană.

Bernard Massarini, c.m, scrie în articolul ,,400 de ani de carismă vincențiană - întâlnirea cu papa Francisc pe 14 octombrie 2017, campanie de sensibilizare pentru ,,mondializarea carității,, că la acest eveniment au participat 10.000 de persoane originare din 99 de țări. Această întâlnire mondială a vincențienilor s-a realizat pentru a sensibiliza întreaga lume pe tema sărăciei și a carității...

p. Carulli a declarat la Radio Vatican: ,,Pentru noi, caritatea globalizată înseamnă realizarea concretă a trei obiective principale.  Primul este de a uni întreaga Familie Vincentiană, prezentă în toată lumea, mai mult de 2 milioane de oameni prezenți în  156 de țări de pe pe cinci continente, toți uniți în același scop. În același timp, caritatea globalizării înseamnă sensibilizarea în problema carității a întregii lumi, a instituțiilor publice și ecleziale, dar și a oricărei realități”.

Sfântul părinte papa Francisc a spus în  Audienţă acordată membrilor "Familiei Vincenţiene" (14 octombrie 2017) :

,,Vă salut şi împreună cu voi îi mulţumesc Domnului pentru cei patru sute de ani ai carismei voastre. Sfântul Vincenţiu a generat un elan de caritate care durează peste secole: un elan care a ieşit din inima sa. Pentru aceasta astăzi avem aici relicva: inima sfântului Vincenţiu. Astăzi aş vrea să vă încurajez să continuaţi acest drum, propunându-vă trei verbe simple pe care le cred foarte importante pentru spiritul vincenţian, dar şi pentru viaţa creştină în general: a adora, a primi, a merge.”

Mai multe imagini de la eveniment puteți găsi: pe https://www.facebook.com/SuperiorGeneralCM/           

Ana Doboș                                                                                                            

554B96B7 38F3 401D 8D8A EE877F9F9DCE 325X170

 

Renato 14

 

președintele internațional a oferit ultima biografie a fericitului Frederic Ozanam