Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iași: Conferința "Sfântul Anton de Padova", sărbătoarea Sf. Vincențiu de Paul 27 septembrie 2014

 

Ziua de 27 septembrie este închinată patronul nostru drag, Sf. Vincențiu de Paul. Cu această 20140927 183225ocazie, conferința "Sfântul Anton de Padova" din Iași a organizat și în acest an o frumoasă slujbă în cinstea acestui sfânt. Ne-am bucurat de prezenţa în mijlocul nostru a celor doi preoți ai parohiei în cadrul căreia funcționează conferința, părinte  paroh Alois Farțadi și părintele vicar Ciprian-Ovidiu Solomon care a celebrat și sfânta liturghie solemnă a acestei sărbători. Membrii SVP au participat activ în organizarea acestui eveniment prin proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, la rostirea rugăciunii comunității și la oferirea darurilor. Umilia părintelui vicar a fost bazată în special pe viața Sf. Vincențiu de Paul dar mai ales pe operele sale de caritate, sfântul dedicându-și viața servirii și ajutorării celor săraci și bolnavi. De asemenea, părintele a subliniat rolul important pe care oamenii de bunăvoință, fie săraci sau bogați, l-au avut în sprijinirea activităților Sfântului Vincențiu. Pentru că fiecare are câte ceva de oferit, părintele, ne-a îndemnat la continuarea misiunii de caritate pe care conferința Sf. Vincențiu de Paul o desfășoară în cadrul parohiei.

După sfânta Liturghie, membrii conferinței au sărbătorit ziua patronului lor prin ciocnirea unui pahar de șampanie la care s-a adăugat și deschiderea oficială a sesiunii activităților de toamnă-iarnă din acest an.

După exemplul Sf. Vincențiu de Paul, prin ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, să acționăm din dragoste oferind ajutor celor suferinzi prin răspândirea bucuriei evangheliei și slujirea celor de lângă noi, aflați în nevoi.

Mulțumim celor doi preoți care susțin și încurajează munca membrilor SVP.

Marilena Bartic

 

mai multe imagini,