Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

                 Familia vincenţiană: Un an dedicat  ,, Noii Evanghelizări”                                                                                         

 

  În sărbătoarea Sfântului Vincenţiu de Paul, 27septembrie, va debuta celebrarea unui an dedicat ,, Noii Evanghelizări” , la nivel de familie vincenţiană.Sfvincentiu

    Superiorul general, G. Gregory Gay, C.M., în scrisoarea către membrii Familiei vincenţiene, ne îndeamnă să ne ,, concentrăm atenția asupra a trei puncte cheie ale fidelității noastre în urmarea lui Isus Cristos, evanghelizatorul și slujitorul săracilor.

  • Necesitatea unei convertiri personale și comunitare,
  • Necesitarea depășirii propriilor interese pentru a asculta strigătul săracilor, mai ales al acelora care trăiesc la periferiile orașelor și la marginea societății,
  • Necesitatea de a evangheliza și de a oferi noi moduri de a pune în practică pastorala pentru familii.”

     Familia vincenţiană, o mare familie în slujba Bisericii, este chemată să se întrebe ,, ce am putea face pentru evanghelizarea familiilor pe care le ajutăm şi cu care suntem în contact ”, în apropiata deschidere a Sinodului Episcopilor, care va avea loc la Roma, in perioada 5-19 octombrie 2014, pe tema ,, Provocările pastorale despre familie în contextul  evanghelizării”.

     Ştim că, familia creştină  este comunitate de iubire, de credinţă, de rugăciune şi de misiune, numită si  ,, Biserică familială”. Membrii ei transmit evanghelia nu numai prin cuvânt, ci şi prin viaţa zilnică, prin interesul pentru fapte bune şi de caritate.

    Bineinţeles, există etape şi situaţii dificile în viaţa de familie, dar avem în faţă imaginea preasfintei Familii din Nazaret, unde cu Isus, familia, devine un exemplu de comuniune familială, de comuniune de iubire şi de viaţă sfântă.

     Aşadar, vincenţienii, în special, cei familişti, trăind valorile evanghelice, în familie şi în exterior, nu poate să nu atragă şi alte familii la credinţă, iubire şi caritate şi să fie lumină în lume pentru slava lui Dumnezeu.

 

                                                                                 Adrian Petruț