Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Târgu Frumos: Celebrare în cadrul Anului Colaborării Vincenţiene

        În cadrul Anului Colaborării Vincenţiene (24 mai 2015 - 15 mai 2016), având ca temă "Împreună în Cristos, noi, vincenţienii, să facem diferenţa", membrii Conferinţei "Sfântul Anton de Padova" din Târgu Frumos, în ziua de 27 septembrie 2015, ziua comemorării sfântului Vincenţiu de Paul, părintele săracilor, au animat sfânta Liturghie, participând la citirea lecturilor, cântarea psalmului şi rugăciunea credincioşilor şi au împărtăşit din activitatea lor, la întâlnirea lunară.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh, Mihail Daniel Farcaş, ne-a amintit că sunt peste 350 de ani de când spiritualitatea vincenţiană a cucerit şi cucereşte fraţi, preoţi, surori şi laici în a pune în practica porunca iubiri Domnului nostru Isus Cristos şi a forma o reţea de caritate.

În cartea Gânduri pentru fiecare zi, fericitul Vladimir Ghika ne avertizează: "Nu există ceva mai trist şi mai surprinzător decât faptul de a fi aflat şi de a constata încă o dată în prezent că porunca lui Cristos «Iubiţi-vă unii pe alţii» este şi acum tot poruncă nouă".

La Rugăciunea credincioşilor l-am invocat pe Duhul Sfânt:

- la deschiderea inimilor faţă de toate nevoile fraţilor aflaţi în suferinţă, ca ei să nu fie lipsiţi de iubirea noastră;

- asupra bolnavilor, ca să înţeleagă că sunt părtaşi la pătimirea lui Cristos care le dăruieşte mângâiere lui;

- asupra vincenţienilor, ca să păstreze în ei dorinţa de a avea o iubire inventivă până la nesfârşit.

Sfârşitul Liturghiei a adus din partea părintelui paroh mulţumiri tuturor membrilor vincenţieni, binefăcătorilor, dar şi un apel pentru membrii comunităţii, de a participa, în mod asociativ sau nu, la acţiuni caritative.

La întâlnirea lunară a membrilor conferinţei, imediat după sfânta Liturghie, s-a citit din scrisoarea superiorului general al Familiei Vincenţiene, preotul G. Gregory Gay, CM, adresată tuturor membrilor Familiei Vincenţiene, cu ocazia sărbătoririi sfântului Vincenţiu de Paul. Superiorul ne-a reamintit că sfântul Vincenţiu de Paul a vorbit deseori de trăirea evangheliei afectiv şi efectiv şi ne încurajează să oferim Bisericii angajamentul nostru în misiunea noii evanghelizării şi să devenim misionari vincenţieni.

Sărbătoarea Sfântul Vincenţiu de Paul la Târgu Frumos s-a încheiat cu o agapă a membrilor şi simpatizanţilor conferinţei.

Adrian Petruţ