Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

FrancesP. Tomaž Mavrič, CM, al douăzeci si cincilea Superieur General al Familiei Vincențiene

 

Biografie

 

  Părintele Tomaz s-a născut pe 9 mai, 1959, în Buenos Aires, Argentina. Mama lui Leopoldina și tatăl său, Joze s-au născut în 1932 în Slovenia. Au plecat din țară, în  Iugoslavia unde au stat pânâ în mai în 1945, când regimul comunist a venit la putere.   Au fugit într-o tabără de refugiați din Austria, iar apoi, în 1948, au plecat cu familiile lor pe o barcă în Argentina. S-au căsătorit în 1957 și au avut cinci copii: două fete și trei băieți. Tata a murit în 1989, iar mama încă trăiește în orașul San Carlos de Bariloche în sudul Argentinei. Frații săi locuiesc împreună cu familiile lor în următoarele țări: Statele Unite ale Americii, Monika, Alenka și Marjan Martin în Argentina și Brazilia.

 Părintele Tomaž a făcut școala primară și secundară în Buenos Aires. Pe parcursul ultimilor trei ani de școală primară și pe tot parcursul liceului, părintele Tomaž a învățat la o școală fondată și coordonată de către Vincențienii din Remedios de Escalada, Provincia Buenos Aires. Pe parcursul acestor ani a trăit într-un   internat situat   lângă școală, care a fost sub conducerea preoților  Misiunii Slovene, unde a studiat în fiecare zi. După liceu, părintele Tomaz s-a  alăturat Vincentienilor din Slovenia. El a făcut Seminarul Intern din Belgrad, Serbia, unde  a intrat în  anul 1977.   A fost hirotonit preot la 29 iunie 1983 la Ljubljana, Slovenia.

În timpul vieții sale ministeriale, părintele Tomaz a avut mai multe misiuni la nivel internațional: Canada, Slovenia, Slovacia, Rusia, Irlanda și Ucraina.   A fost vicar parohial, promotor  de vocații, formator, consultant, director de exerciții spirituale și a participat la misiuni populare. Părintele Tomaž   are, de asemenea, experiență de lucru cu cei săraci din Rusia. Din anul 2009 el a fost vice-vizitator al vice-provinciei Sfinții Chiril și Metodiu. A făcut parte din comisia care a elaborat noul program de formare CM. Părintele Tomaž vorbește rusă, spaniolă, engleză și slovenă. Trăind într-o diversitate și stiluri de viață multiculturale, părintele Tomaž va fi o binecuvântare pentru internaționalizarea continuă a Familiei Vincențiene multiculturale.

  Câteva gânduri ale noului nostru Superior General:

   Familia   Vincențiană este un dar de la Dumnezeu. Ea continuă să ne formeze, să ne facă să creștem și ne ajută să aprofundăm  munca noastră împreună pentru a sluji pe cei săraci. Tocmai am terminat "Anul de colaborare" în Familia Vincențiană. Acesta a fost un an plin de binecuvântări! Am învățat să ne cunoștem mai bine, am descoperit noi talente în rândul membrilor noștri și în diferitele ramuri ale noastre, și ne-a  ajutat să ne apropiem   de Isus prin Maria și binecuvântați de   sfinți ai Familiei Vincențiene  pentru a înțelege mai bine    slujirea săracului. Privim cu mare speranță spre viitor. Fie ca Maica Domnului a Medaliei Miraculoase să  mijlocească pentru noi și să ne călăuzească pe drum, iar providența lui Dumnezeu   să ne conducă!

 

Ana Doboș, 

sit Famvin.org