Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iaşi: Praznicul Copiilor în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

 

Ziua de 18 noiembrie 2018 pentru comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi a reprezentat o zi de comuniune şi de aducere aminte. Acest eveniment, cu tradiţie la noi în comunitate, este un timp în care copiii şi seniorii şi-au amintit cu drag de persoanele iubite care nu mai sunt printre noi. Legătura celor morţi cu cei vii nu încetează, ci se menţine prin rugăciunea neîncetată pe care Biserica o face pentru sufletele răposaţilor.

Duminică, 11 noiembrie 2018, preoţii au făcut anunţul în biserică privind adunarea de fonduri în vederea organizării tradiţionalului "praznic al copiilor", care a avut loc duminică, 18 noiembrie 2018, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii ,,Sfânta Tereza".

Vincenţienii s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioşii au donat, chiar peste aşteptări, sume de bani, timp şi dragoste pentru realizarea acestui act caritabil. Donaţiile făcute au scos în evidenţă bunătatea şi iubirea pe care fiecare dintre noi le avem.

După sfânta Liturghie copiii au coborât la subsolul bisericii, unde credincioşii vincenţieni i-au aşteptat cu multă dragoste. Rugăciunea de început făcută de părintele paroh Petru Sescu şi cea de sfârşit, făcută de părintele Gabriel Bacoşcă, i-au ajutat pe copii să conştientizeze că această masă este oferită pentru răposaţii familiilor din comunitatea noastră, că cei plecaţi nu trebuie uitaţi. Rugăciunile şi faptele noastre bunele aduc multă alinare.

Mulţumim seniorilor din comunitate că au răspuns invitaţiei noastre de a participa la acest eveniment. Prezenţa lor la această masă a făcut ca aceşti copii să vadă o altă etapă a vieţii.

Îmi exprim respectul pentru părinţii copiilor care i-au însoţit la biserică, la acest eveniment şi care ne-au fost aproape.

Dragostea şi disponibilitatea oferite de membrii Asociaţiei "Sfântul Vincenţiu de Paul", de ceilalţi credincioşi din comunitate şi de preoţii parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii, părinţii lor şi seniori cu multă bucurie. Mulţumirii şi persoanelor de bine care ne-au oferit locaţia pentru a face sarmalele, ne-au oferit din timpul lor. A fost nevoie de acel "împreună" pentru a înmulţi bucuria.

Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposaţii familiilor noastre şi să-i conducă în împărăţia luminii şi a păcii.

 

Ana Doboș

imagini de la eveniment