Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iaşi: Copiii, o comoară pentru viitor

 

Colaborarea foarte bună dintre Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, prin Asociaţia caritativă "Sfântul Vincenţiu de Paul" şi doamna învăţătoare Marilena Bişog, coordonatoare SNAC la Şcoala "Otilia Cazimir" Iaşi, a facilitat ajutorarea multor familii prin programul "Săptămâna legumelor şi fructelor donate".

Campania naţională socială "Săptămâna legumelor şi fructelor donate" a avut drept scop să sensibilizeze elevii, părinţii şi profesorii din unităţile de învăţământ ieşean cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. S-a avut în vedere formarea şi dezvoltarea competenţelor în domeniul educaţiei pentru voluntariat în rândul copiilor, în vederea conştientizării şi exercitării cetăţeniei active. Prin implicarea, după puterile lor, în activităţi de voluntariat, li se dezvoltă responsabilitatea şi sensibilitatea faţă de semenii lor, stima de sine şi devotamentul faţă de ideile civice.

Receptivi şi disponibili, voluntarii din Asociaţia "Sfântul Vincenţiu de Paul", precum şi simpatizanţii, s-au mobilizat şi, împreună, au identificat persoanele aflate în dificultate şi au reuşit să distribuie pachetele la un număr de 29 familii. Produsele au ajuns într-un timp scurt şi în condiţii foarte bune. Acţiunea s-a desfăşurat în zilele de 21 şi 22 noiembrie 2018. Munca și timpul oferit de vincențieni au fost pentru copiii care au primit cât și pentru copiii care au dăruit.

Bucuria beneficiarilor a fost foarte mare, iar zâmbetul şi gândul bun s-au îndreptat spre binefăcătorii lor. Am trăit bucuria odată cu ei şi am făcut împreună o rugăciune pentru toţi cei care ne-au oferit această posibilitate. Ochii se umezesc atunci când participi la surpriza primită de copii nevoiaşi, când au desfăcut pachetul au descoperit în el exact ceea ce aveau ei nevoie. Au fost expresii de genul: "De unde mă cunoaşte fetiţa X, de mi-a oferit atâtea daruri". Pentru noi, cei care am fost prelungirea mâinii de ajutor oferite de aceşti copii minunaţi, au fost momente de bucurie deosebită.

Mulţumim conducerii şcolii, copiilor, părinţilor, cadrelor didactice şi tuturor persoanelor de bine de la această şcoală care au colaborat la realizarea programului "Săptămâna legumelor şi fructelor donate".

Ana Doboș 

imagini de la eveniment