Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iubire din iubirea Pruncuşorului Isus pentru bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Miercuri, 26 decembrie 2018, membrii vincenţieni împreună cu credincioşii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, însoţiţi de părintele Gabriel Bacoşcă, sora Cecilia, surorile din Congregaţia "Maria Bambina" (sora Antonia şi sora Beti) s-au deplasat la Spitalul de la Pădureni-Grajduri ca să ducă bolnavilor un pic de iubire din iubirea imensă a lui Dumnezeu.

Pregătirea pentru vizita de la spitalul de la Grajduri a început în ziua de duminică, 16 decembrie 2018, când preoţii comunităţii au anunţat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa donând bani pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne aşteaptă an de an. La 23 decembrie 2018, credincioşii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 404 de pachete.

Membrii vincenţieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile şi, în echipă cu tinerii, au pregătit pachetele.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Isus în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente, peste 55 la număr, şi animată de organistul Daniel Duma, prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. A fost deosebită participarea bolnavilor la rugăciune şi cânt.

Cuvântul de la predică a părintelui Gabriel Bacoşcă ne-a îndemnat pe fiecare în parte să trăim bucuria naşterii lui Isus. A pus accentul pe ceea ce trăim noi în acest moment, oare avem inima plină de iubirea Pruncuşorului Isus? Noi am venit în acest loc pentru a-l vizita pe Isus, fiecare în parte suntem un personaj de la ieslea lui Isus. Părintele le-a vorbit bolnavilor despre gestul de bunătate, de iubire şi fraternitate făcut de credincioşii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", despre dorinţa lor de a fi în comuniune pentru că toţi suntem familia lui Dumnezeu. Cadoul Tatălui din cer este Isus şi noi am venit să-l oferim. Părintele le-a explicat bolnavilor că ei, împreună cu cadourile noastre, îl vor primi şi pe Isus.

Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoanele s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare. La împărtăşanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântaţi de părintele. Liniştea de pe chipul lor ne-a transmis că Isus a ajuns şi la inima lor.

După slujbă, bolnavii au primit câte un pachet pentru a trăi împreună bucuria sărbătorilor de Crăciun. Aici am cunoscut cum în suferinţă şi în boală se simte cel mai bine prezenţa lui Dumnezeu. Minunea harului revărsat de Pruncuşorul Isus în ieslea din Betleem a fost simţită şi în acest loc.

Mulţumim tuturor credincioşilor din comunitate care au oferit cu multă iubire, preoţilor care ne-au fost aproape şi ne-au susţinut permanent. Mulţumim în mod deosebit persoanelor care au dorit să viziteze aceste persoane aflate în suferinţă şi celor care şi-au pus la dispoziţie maşinile pentru a uşura deplasarea.

Ana Doboș

 

imagini de la eveniment