Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iaşi: Sfântul Vincenţiu de Paul a fost sărbătorit de comunitatea din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Duminică, 27 septembrie 2015, vincenţienii din Asociaţia "Sfântul Vincenţiu de Paul" din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi l-au sărbătorit cu multă bucurie şi emoţie pe patronul lor spiritual.

Pregătirea pentru acest eveniment a început la 19 septembrie 2015, când un grup de vincenţieni a participat la o zi de reculegere la mănăstirea carmelită de la Luncani. Rugăciunile noastre şi invocaţiile la sfânta Fecioară Maria ne-au ajutat să primim cu multă deschidere tot ceea ce Duhul Sfânt ne-a oferit în această zi deosebită. Sfântul Vincenţiu a avut o dragoste deosebită pentru sfânta Fecioară şi tot ceea ce el a înfăptuit a pus sub ocrotirea ei.

Această frumoasă zi de sărbătoare a început aşa cum ne-a îndemnat superiorul nostru general, părintele lazarist G. Gregory Gay, cu rugăciune. Ziua mondială de rugăciune pentru toţi vincenţienii a făcut ca participarea la rugăciune să fie numeroasă, credincioşii din comunitate dorind să ne fie aproape. Prin acest moment de meditaţie şi rugăciune, recitând Rozariu, am pus activitatea noastră sub ocrotirea Mamei noastre cereşti. Am rugat-o pe mama noastră să ne fie aproape şi să ne ajute să găsim întotdeauna timp şi iubire pentru a veni în ajutorul persoanelor care se află în nevoi materiale şi spirituale.

Rugăciunea cea mai frumoasă, sfânta Liturghie, celebrată de părintele Petru Sescu, păstorul comunităţii şi spiritualul Asociaţiei SVP, animată de vincenţieni, a adus în inima credincioşilor multă pace şi linişte. În cuvântul său de la predică, părintele a făcut o prezentare detaliată a activităţii sfântului Vincenţiu, a dorinţei lui de a face caritate în echipă, de a trăi evanghelia prin fapte. Foarte frumoasă a fost şi prezentarea colaborării existente la noi în comunitate, spiritul vincenţian există în fiecare dintre noi. Credincioşii răspund cu drag ori de câte ori este nevoie de ajutorul lor şi vincenţienii duc mai departe, către persoanele nevoiaşe, oferta lor. Celebrarea s-a încheiat prin binecuvântarea cu relicva sfântului Vincenţiu.

Sărbătoarea vincenţiană a continuat într-un spirit fratern printr-o agapă frăţească cu toţi membrii din comunitate, prezenţi la sfânta Liturghie.

Ana Doboş

imagini de la eveniment