Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Veste Nașterii Mântuitorului a ajuns și la bolnavii de la Pădureni-Grajduri

 

Sâmbătă, 27 decembrie 2014, credincioşii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, animaţi de membrii Asociaţiei "Sfântul Vincenţiu de Paul" şi motivaţi de preoţii care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Lumina primită de noi în aceste zile de sărbătoare a ajuns la aceste persoane care au mare nevoie de ea.IMG 5657

La 21 decembrie 2014, preoţii au făcut anunţul în biserică: "Sâmbătă, 27 decembrie, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, va avea loc de acum tradiţionala vizită la bolnavii de la Grajduri. Membrii Asociaţiei «Sfântul Vincenţiu de Paul» (S.V.P.) vă oferă posibilitatea ca astăzi, la ieşirea din biserică, să participaţi la această acţiune caritativă". Dărnicia de care au dat dovadă credincioşii din comunitate a făcut posibilă pregătirea a 400 de pachete. Membrii vincenţieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile şi împreună cu tinerii de la Acţiunea Catolică au pregătit aceste pachete. Bucuria şi dăruirea tinerilor a fost mare pentru că li s-a oferit posibilitatea să participe şi ei cu ceva pentru bolnavi.

Sâmbătă, 27 decembrie, la ora 10, un grup frumos de credincioşi împreună cu părintele Marius Ilieş a pornit spre Grajduri. Personalul spitalului s-a arătat binevoitor şi ne-a asigurat toate condiţiile pentru celebrarea sfintei Liturghii, împreună cu bolnavii care au dorit să participe. Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Pruncuşor în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Bolnavii au participat la recitarea Rozariului, toate persoanele prezente s-au rugat pentru ei. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente şi animată de domnul Ciprian Huşanu prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare. La împărtăşanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântaţi de părintele. Liniştea de pe chipul lor ne-a transmis că Pruncuşorul Isus a ajuns şi la inima lor.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărţit celor prezenţi câte un pachet şi un cuvânt bun, iar, în jurul orei 12, am pornit din nou spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulţumim părintelui Marius Ilieş şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulţumim şi tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoinţă în mijlocul lor şi sperăm că Naşterea Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie şi speranţă.

Săracul, bolnavul, persoana aflată în închisoare, singură, este reprezentantul lui Cristos pe acest pământ. Dragostea pe care creştinii o au pentru aceste persoane, o au pentru Cristos.

Ana Doboş

 

mai multe imagini de la eveniment