Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iaşi: Praznicul Copiilor în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

 

Ziua de 27 noiembrie 2016 pentru comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi a reprezentat o zi de comuniune şi de aducere aminte. Prin participarea la "Praznicul copiilor" copii şi credincioşii din comunitate şi-au amintit de cei plecaţi dintre noi. Fiecare persoană în parte a avut în gând o persoană iubită care nu mai este printre noi.

Acest eveniment care a avut loc astăzi în comunitatea noastră, prin contribuţia credincioşilor parohiei, animat de membrii Asociaţiei "Sfântul Vincenţiu de Paul" şi motivat de preoţii care ne păstoresc, este un exemplu de trăire a evangheliei, invitându-i la masă pe cei care nu au posibilitatea de a întoarce invitaţia, aşteptând răsplata de la Dumnezeu (cf. Mt 14,12-14).

Duminică, 13 noiembrie 2016, preoţii au făcut anunţul în biserică: "Membrii «Asociaţiei Sfântul Vincenţiu de Paul» vă oferă posibilitatea să participaţi financiar la organizarea tradiţionalului «praznic al copiilor», care va avea loc duminică, 27 noiembrie 2016, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii noastre".

Vincenţienii, cu multă dăruire, s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioşii, din puţinul lor, au donat generos pentru realizarea acestui act caritativ. Donaţiile făcute au scos în evidenţă bunătatea şi iubirea pe care fiecare dintre noi le avem dar pe care le ţineam încătuşate în interiorul nostru. Acum acestea au ieşit la suprafaţă şi ne-au demonstrat fiecăruia dintre noi că se poate, a dărui şi a iubi este la îndemâna fiecăruia.

Ziua de 27 noiembrie a început cu celebrarea sfintei Liturghii pentru copii, unde, în cuvântul de predică, părintele Eugen Andrei le-a explicat copiilor cum să dăruiască dragostea lor. Timpul Adventului pe care l-am început astăzi este un timp de aşteptare a venirii lui Isus. După sfânta Liturghie copii au coborât la subsolul bisericii unde credincioşii vincenţieni împreună cu tinerii parohiei i-au aşteptat cu multă dragoste. Rugăciunea de început făcută de părintele paroh Petru Sescu şi cea de sfârşit, făcută de părintele Eugen Andrei, i-a ajutat pe copii să conştientizeze că această masă este oferită pentru răposaţii familiilor din comunitatea noastră. Copiii au realizat că nu trebuie să-i uităm pe cei care au plecat dintre noi. Rugăciunile şi faptele noastre bune, oferite pentru ei, le aduc multă alinare.

Mulţumim seniorilor din comunitate că au răspuns invitaţiei noastre de a participa la acest eveniment. Prezenţa lor la această masă a făcut ca aceşti copii să vadă o altă etapă a vieţii, că aceste persoane au nevoie de multă dragoste. Îmi exprim respectul pentru părinţii copiilor care i-au însoţit la Biserică, la acest eveniment şi care ne-au fost aproape. Tinerii din comunitate merită mulţumiri speciale, ne-au sprijinit de dimineaţă până la finalizarea evenimentului. Mulţumesc tuturor, ştiu că avem copii buni care doresc să ofere.

Dragostea şi disponibilitatea oferite de membrii SVP, de ceilalţi credincioşi din comunitate şi de preoţii parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii cu multă bucurie. Mii de mulţumirii persoanelor de bine care ne-au oferit locaţia pentru a face sarmalele, ne-au oferit din timpul lor. De asemenea suntem recunoscători familiilor care ne-au oferit alimente.

A oferi înseamnă a iubi. Noi, membrii SVP, am simţit cât de mare este această iubire. Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposaţii familiilor noastre şi să-i conducă în împărăţia luminii şi a păcii.

Ana Doboş

imagini de la eveniment