Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

    Colaborarea foarte bună dintre Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, prin Asociaţia caritativă "Sfântul Vincenţiu de Paul" şi Inspectoratului Şcolar Iaşi, prin doamna învăţătoare Marilena Bişog, coordonatoare SNAC la Şcoala "Otilia Cazimir", a facilitat ajutorul multor copii  prin programul "Săptămâna legumelor şi fructelor donate".

Această colaborare s-a început din dorinţa de a ajuta cu fructe, legume, alimente, rechizite şi haine  trei familii şi generozitatea celor care au donat a fost foarte mare.

Copiii şi cadrele didactice din şcoală au dat dovadă de o bunătate şi de o sensibilitate deosebită. În nevinovăţia şi sinceritatea lor, copiii au realizat că trebuie să ofere, cu multă dragoste, din ceea ce au: jucăriile lor, cărţile de poveşti, hăinuţele, dulciurile lor.

Apreciem din tot sufletul dărnicia lor şi suntem ferm convinşi că acesta este doar începutul: atunci când vor fi oameni maturi, cu responsabilităţi, vor întoarce ochii spre cei nevoiaşi, iar copiii lor le vor urma, de asemenea, exemplul.

S-au adunat: mere, pere, banane, portocale, legume, diverse alimente, detergenţi, rechizite şi multe hăinuţe.

Bănuţii dăruiţi în cadrul acestui program vor facilita mersul la şcoală (prin cumpărarea de abonamente de transport) a cinci copii, care nu aveau posibilitatea să-şi achite singuri abonamentele.

Copiii au afirmat că tot ceea ce au oferit, au oferit din dragoste, nu din milă.

,,Acţiunea caritabilă poate şi trebuie să ajungă astăzi la toţi oamenii, pentru a acoperi toate necesităţile: acolo unde există oameni care duc lipsă de hrană, bunuri, haine, medicamente, muncă, educaţie, mijloace necesare pentru a duce o viaţă într-adevăr umană,, (Vatican II, Decret despre Apostolatul Laicilor 8).

Foarte receptivi şi disponibili au fost şi voluntarii din Asociaţia "Sfântul Vincenţiu de Paul", precum şi simpatizanţii, care s-au mobilizat și împreună  au reuşit să redistribuie pachetele la 26 de familii, cu 40 de copii care au nevoie de ajutor. Timpul lor liber, dedicat săracilor, a făcut ca aceste produse să ajungă într-un timp scurt şi în condiţii foarte bune la familiile nevoiaşe. La acestă acțiune a participat și părintele Petru Sescu, spiritualul nostru, care ne-a fost aproape în permanență, a dus și pachete la familii acasă.

Bucuria acestor familii a fost foarte mare, zâmbetul care le-a luminat faţa fiind adresat acelor copii cu suflet nemaipomenit, care s-au gândit la ei.

Am trăit bucuria odată cu ei şi am făcut împreună o rugăciune pentru toţi cei care ne-au oferit această posibilitate şi sperăm ca acest gest de dăruire să deschidă sufletul şi altor persoane la renunţare, pentru caritate.

Astăzi am constatat, încă o dată, că sunt foarte mulţi oameni sensibili, care doresc să ofere  din  iubire!

 Dumnezeu ne arată în fiecare zi că există oameni buni, cu suflet minunat!

Ana Doboş

 

 imagini de la eveniment