Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iaşi-Conferinţa Sfânta Tereza a Pruncului Isus  - Întâlnirea membrilor vincenţieni

 

      Astăzi, 17.11.2014, pentru vincenţienii din comunitatea „Sfânta Tereza”, întâlnirea   săptămânală a fost deosebită. Am avut plăcerea să avem în mijlocul nostru pe sora Magdalena, fiică a carităţii, pe surorile „Maria Bambina”, Antonia şi Betti şi pe doamnele Marilena şi Anca de la conferinţa „Sfântul Anton”.   

Întâlnirea a început cu invocarea Duhului Sfânt, pentru ca să avem o reuniune rodnică, după care am continuat cu lectura din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 25,14-30.

Plecând de la mesajul evangheliei, am pus în discuţie şi misiunea care ne-a fost nouă încredinţată de Dumnezeu.  Am continuat cu lectura unui articol, Misiunea noastră înseamnă evanghelizare şi slujire (spicuiri dintr-un articol al pr. Robert P. Maloney, C.M ),   şi am dat câte un mesaj fiecărui confrate în parte, cu câteva gânduri care să ne sugereze cum putem trăi şi transmite Evanghelia.

După ce fiecare participant a citit mesajul cu misiunea primită, valabilă însă pentru toţi vincenţienii, au urmat discuţii purtate pe tema talanţilor primiţi de fiecare persoană în parte. S-a menţionat că noi, vincenţienii, suntem privilegiaţii lui Dumnezeu, am primit mulţi talanţi, pe care trebuie să-i înmulţim; că Dumnezeu ne-a înzestrat cu multe daruri, cu multă voinţă ca să mergem şi să sporim aceste daruri. Persoanele pe care le vizităm, prin noi, primesc darurile lui Dumnezeu. Fiecare persoană în parte a realizat că Dumnezeu a fost darnic cu ea, prezenţa fiecăruia dintre noi la această reuniune demonstrând că suntem iubiţi de El.

La finalul discuţiilor s-a ajuns la concluzia că trebuie să avem mare încredere în capacitatea noastră de a înmulţi talanţii primiţi, că Duhul Sfânt ne însoţeşte şi ne luminează atunci când avem nevoie.

Întâlnirea a continuat cu discutarea problemelor pe care le avem de rezolvat în săptămâna aceasta.

Prin cei prezenţi, s-a mulţumit în mod deosebit credincioşilor din comunitatea „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” pentru dărnicia lor, cu ocazia strângerii de fonduri pentru Praznicul copiilor. În vederea organizării în cele mai bune condiţii a acestui eveniment s-a făcut o mobilizare specială.

S-a discutat şi despre cazul social al unor persoane venite de la conferinţa „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, despre cum s-a organizat vizita la spital.

Cu Rugăciunea vincenţienilor s-a încheiat o întâlnire deosebită şi rodnică.

 Ana Doboș

 

imagini de la întâlnire